Merhaba arkadaşlar
Ben siteye yeni üye oldum. İsmim Erdinç. Bundan yaklaşık 5 ay önce bir arkadaşımın satacağı Vosvos'u hiç bir bilgim olmadığı halde satın aldım. Aracım 1974 1303L. Alırken de araca gaz taktırdım ve bundan 1 ay öncesine kadar çok memnundum - kaldı ki kendisiyle 2 ay önce 2.100 km yol yaptık , sorunsuz bir şekilde.
Geçen ay araç tekleme yapınca ve benim hiç bir bilgim olmadığı için daha önceki ustasına götürdüm. Bir kaç parça değişkiliği yaptı usta , ama bir süre sonra araç yine teklemeye başladı,balatalardan ve salıncaktan da ses gelmeye başladı. Bunun üzerine ( zaten ustayı gözüm tutmamıştı ) internetten ve vosvos kullanan arkadaşların tavsiyesiyle Seyrantepe'de ki Arzum'a götürdüm aracı. Osman Usta aracı kullandı , gövdesinin diriliğinin tek artısı olmasından başka çoğu şeyin değişmesi gerektiğini söyledi. Bunlardan bazıları ; ön fren balataları,ön aks bilyaları,amortisör tepesi,direksiyon amörtisörü,rot,arka aks bilyası,arka salıncak,1 takım naskı balata set,silindir kapağı ve daha bir sürü ufak tefek parçalar.
Çıkardığı fatura 1900 tl + 700 tl işçilik.
Şimdi benim sormak istediğim şey şu. Sizce değeri 7500+8000 lira olan bir vosvos için bu kadar masraf yapmaya değer mi ? Başka bir ustaya götürsem de çok bir şey değişmeyeceğini sanıyorum ,zira gösterdiğim ustalardan ben anlatmadan bütün dertleri teşhis edebilien Osman Usta oldu. Sizce bu durumda ne yapmalıyım ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim .
Teşekkürler.
Erdinç